Kötelező tesztet kérhet a Hatóság a Szigetek biztonsága érdekében

2021 december 15, szerda  

Bár a beutazás továbbra is lehetséges negativ PCR teszttel /védettségi kártyával,de a Hatóság törekszik a járvány fékezésére.

“FONTOS INFORMÁCIÓ!
Érvénybe lépett az a szabály, miszerint a Kanári-szigetek egészségügyi hatósága bárkit kötelezhet arra, hogy a beutazást követő 48 órán belül tesztelésen vegyen részt, függetlenül attól, hogy oltott, gyógyult vagy érvényes negatív teszttel érkezett.
Ezt a szigorítást a szigeteken élők és az itt nyaralók védelmében hozták azért, hogy minél biztosabban kiszűrhessék az esetlegesen fertőző beutazókat.
A tesztelésre kötelezetteket szúrópróbaszerűen választják ki és a tapasztalat azt mutatja, hogy tanácsos ott helyben, a repülőtéren elvégeztetni az előírt tesztet, ezzel sok időt spórolhatnak.
Az eredményt e-mailben kapják meg és onnan továbbíthatják arra a hatósági e-mail címre, amit az érkezéskor kapott tájékoztató lapon találnak.
Tenerife déli repülőterén a teszt ára 29,17 euró, amit csak bankkártyával lehet kifizetni.
(Köszönet az informacióért Bondár Lászlónak!)
Aki mégis később szeretne eleget tenni a tesztelési kötelezettségének, ezen az oldalon a sziget és a szálláshelye postai irányítószámának megadásával megtudhatja, hogy hol található a legközelebbi hivatalos tesztelőállomás: https://www.holaislascanarias.com/…/centrosautorizados…/
2021 December 1.:
December 1-jétől a Kanári-szigetekre az ország bármely területéről légi vagy tengeri úton érkező utasok kötelesek az alábbi igazolások VALAMELYIKÉT spanyol vagy angol nyelven bemutatni:
– COVID19 ELLENI VÉDŐOLTÁSRÓL SZÓLÓ IGAZOLÁS
Elfogadható abban az esetben, ha az utazás megkezdése előtt 8 hónapon belül kapták meg a COVID19 elleni védőoltás utolsó adagját, vagy 4 hónapon belül, de legalább 15 nappal az utazás előtt kapták az első dózist. Ezektől eltérő esetekben kötelező az aktív fertőzésre vonatkozó negatív diagnosztkai teszt bemutatása.
Elfogadott oltások: Pfizer, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm, Moderna
– AZ AKTÍV FERTŐZÉSRE VONATKOZÓ NEGATÍV DIAGNOSZTIKAI TESZT
Az érkezés előtt 72 órával elvégzett NAAT – nukleinsav-amplifikációs tesztek (pl. PCR, TMA vagy LAMP) vagy érkezés előtt 48 órával elvégzett RAT – antigén gyorstesztek
– Az utazás időpontja előtt kevesebb mint 6 hónappal lezajlott BETEGSÉG ÁTVÉSZELÉSÉRŐL SZÓLÓ IGAZOLÁS. Ennél régebben történt megbetegedés esetén kötelező az aktív fertőzésre vonatkozó negatív diagnosztkai teszt bemutatása.
Érkezéskor NEM KELL negatív tesztet bemutatniuk:
– a 12 év alatti gyermekeknek
– azoknak, akik igazolni tudják, hogy – lakóhelyüktől függetlenül – nem tartózkodtak 72 óránál hosszabb ideig a Kanári-szigetek Autonóm Közösség területén kívül
– a Kanári-szigetek Autonóm Közösség területén átutazó tranzit utasoknak, akiknek a célállomása egy másik ország”

Feliratkozás ajándékra

IRAKOZZON FEL ÉS ELKÜLDJÜNK ÖNNEK INGYEN A „10 + 1 tény, hogy miért olcsóbb Tenerife, mint Budapest” információs anyagunkat!

* kötelező mezők

Írjon nekünk!

    Elérhetőségek

    Kállai-Balogh Regina
    Ingatlan szakértő: Tenerife-Budapest
    Irodavezető, Magyarországi kapcsolattartó, tengerparti ingatlanok, Tenerife - értékesítés szervező

    Tel: +36 20 444-4988

    Email: regina@tengerpartiingatlan.hu

    Bodó Viktória
    Irodánk helyi képviselője, Tenerifei ingatlan szakértő

    Email: budapesthometenerife@gmail.com

    IRATKOZZON FEL ÉS ELKÜLDJÜNK ÖNNEK INGYEN A
    „10 + 1 tény, hogy miért olcsóbb Tenerife, mint Budapest” információs anyagunkat!

    * kötelező mezők